top of page

Treningsbanen Skeie Avaldsnes

Mandager 

Nybegynner (klasse 1 og 2): kl 18:00 - 19:00
Videregående (klasse 2 - Elite): kl 19:00 - 20:00 

Følg med på Karmøy Hundeklubb Rallylydighets Facebookgruppe 

for mer info og påmelding.

Treningene er åpne for alle.Det er gratis for medlemmer i Karmøy Hundeklubb. Andre betaler 50kr per trening. Bruk gjerne Vipps til betaling; søk opp Karmøy Hundeklubb og velg kategori "Rally-lydighet"


 

Lurer du på noe, så ta gjerne kontakt med Rallylydighetskomitéen. 
 

Rallylydighetstrening

Hva er rallylydighet?

I denne hunde-sporten er glede, samspill og holdninger det aller viktigste. Ønsket er at alle øvelsene utføres på en naturlig og flytende måte. Det er viktigere med samarbeid, godt humør og en positiv holdning - enn presisjon. Øvelsene kan bestå av momenter fra lydighet, freestyle og agility alt etter hvilken av de 4 klassene man går i.

 

Rallylydighet utføres ved at man orienterer seg etter de 15 – 22 nummererte skiltene som er satt sammen til en bane, av en dommer. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt - derav navnet Rally. Mellom øvelsene som står på skiltene skal ekvipasjen gå line-føring/fri ved fot, dersom ikke annet er beskrevet på skiltet. Dommeren forholder seg taus under hele konkurransen og trekker poeng etter som ekvipasjen gjør feil underveis.

 

Det er en utfordring å gå en rallybane. Banene er aldri like, det går på tid og det er fort gjort både å gjøre feil - og å gå feil. Noen klarer å gå igjennom hele banen uten trekk og ender da med full pott på 200 poeng. Her er det spenning og moro - både for hund, fører og publikum!

Hentet fra Norsk Rallylydighetsklubb (NRL)

Demonstrasjon av øvelsene:

bottom of page